FELHÍVÁS

a „Nők Magyarországért” díj elnyerésére

~Fáradhatatlanul a frontvonalban~

A Nők Magyarországért Klub a 2021-ben is elismeri azokat a nőket, akik életükkel, munkájukkal példát mutatnak.

2021-ben „Fáradhatatlanul a frontvonalban” címmel ismét felhívást teszünk közzé olyan nők erkölcsi és anyagi elismerése céljából, akik a COVID-19 járvány idején bátran, kitartóan és példamutató módon helytálltak azokon a területeken, amelyek működése kiemelkedő fontosságú volt a járvány terjedésének lassítása, a betegség megelőzése-kezelése, a járvány negatív hatásainak a csökkentése vagy a járvány idején az életfeltételek biztosítása érdekében.

A felterjesztéssel élhetnek

 • magyar állampolgárok vagy magyar igazolvánnyal rendelkező magánszemélyek,
 • érdekvédelmi, szakmai és civil szervezetek, továbbá
 • szakmai testületek, intézmények.

A felterjesztést a dij.nokmagyarorszagert.hu oldalon, a jelölés menüpont alatt lehet megtenni, melynek tartalmaznia kell

 • 2 oldalas szakmai életrajzot (legfeljebb 6000 karakter terjedelemben, feltüntetve benne a jelölt nevét, születési helyét, születési idejét, e-mail címét, telefonszámát, tanulmányait, munkahelyét, stb.);
 • 2 oldalas indoklást (legfeljebb 6000 karakter terjedelemben);
 • 2 külső támogató nyilatkozatát, ajánlását (legfeljebb 1-1 oldal, azaz legfeljebb 3000-3000 karakter terjedelemben) aláírva, scanelve, feltöltve;
 • a jelöltről készült fotót és a fotó felhasználásához, közzétételéhez való hozzájárulást (lehetőség szerint 80 cm x 10.50 cm, 150 dpi);
 • a jelölő által a jelölt kisvideóban történő bemutatását, legfeljebb 30 másodpercben; (opcionális)
 • amennyiben a felterjesztő természetes személy, úgy a nevét, születési helyét, születési idejét, telefonszámát, e-mail címét;
 • amennyiben a felterjesztő intézmény vagy szervezet, úgy a nevét, székhelyét, cégjegyzékszámát, a szervezet képviselőjének nevét, a szervezet képviselőjének e-mail címét, a szervezet képviselőjének telefonszámát;
 • a kategóriát és az egyéb kategóriában a díjazandó tevékenység megnevezését, valamint
 • az adatvédelmi, az adatokért való felelősségvállalási és a jelölttől származó hozzájárulási nyilatkozatot, scanelve, aláírva.

Egy felterjesztő kategóriánként legfeljebb egy személyt jelölhet.

Egy jelölt egy kategóriában ajánlható.

Senki sem jelölheti magát.

A díjra négy kategóriában lehet jelölni:

 • egészségügy,
 • szociális ellátás,
 • oktatás,
 • egyéb.

A díjjal járó támogatás összege kategóriánként 1 fő számára bruttó 5 millió forint, valamint a felajánlott díjak függvényében további díjazottak elismerésére is sor kerül.

Az ajánlások benyújthatóak a dij.nokmagyarorszagert.hu oldalon.

Beérkezési határidő: 2021. július 31. 23:59

Az elismerésekről egy szakmai zsűri, valamint a közönség dönthet.

A díj elnyeréséről az érintettek előzetesen, elektronikus levélben értesítést kapnak.

A díjazottakkal (a további adatbekérést követően) a Nők Magyarországért Klub Egyesület támogatási szerződést köt, akik a díjjal járó támogatás összegét e szerződés keretében kapják meg.

A díj elnyerését igazoló oklevél átadása 2021 őszén, Budapesten, ünnepélyes keretek között történik.

A pályázaton való részvétel regisztrációhoz kötött:

Bejelentkezés

 

Regisztráció

Gyakran ismételt kérdések!

Támogatói nyilatkozat bárkitől érkezhet, akivel a jelölt a tevékenysége végzése során kapcsolatba került. Szervezet esetén kiállítók lehetnek pl. az intézmény dolgozói, vagy akár a jelölt felettesei.
Előfordulhat, hogy levelezőrendszere a spam mappába helyezte a jelszót tartalmazó e-mailt. Javasoljuk, hogy ellenőrizze spam mappájának tartalmát. Amennyiben továbbra sem találja a visszaigazoló levelet, használja az „Új jelszó igénylése” űrlapot, amelyet közvetlenül a bejelentkezés felület alatt talál.
A videó a jelölt bemutatásáról kell, hogy szóljon, de a megszólalok személye a jelölő döntése. Lehet egy valaki, akár maga a jelölő is, de megszólalhat benne a jelölt is. A kisvideó célja, hogy a zsűri minél jobban megismerje a jelöltet és tevékenységét. Amennyiben a kisvideó jól sikerül, azt - még a közönségszavazás előtt - a nokmagyarorszagert.hu honlapon is közzétesszük. (A videó nem kötelező eleme a felhívásnak, a jelölő felület is úgy került kialakításra, hogy a kisvideó feltöltése nélkül is be lehet küldeni a jelölést.)
Kérjük, hogy az indoklás a jelölt veszélyhelyzet alatt végzett tevékenységére fókuszáljon. Arra vagyunk kíváncsiak, miért a jelöltre esett a választása, miért gondolja úgy, hogy az illető elismerésre érdemes.
Elsősorban a portrét javasoljuk.
Az adatvédelmi nyilatkozatot a regisztráció során fogadja el a jelölő, így azt már nem szükséges ismételten megküldeni.
Nincs előre elkészített formanyomtatvány, amelyet szükséges használni. Kérjük, hogy a jelölt röviden, külön-külön dokumentumban nyilatkozzon adatai hitelességéről, illetve arról, hogy hozzájárul a jelölés során elküldött adatok, dokumentumok tárolásához, kezeléséhez. (A nyilatkozat készülhet nyomtatott, vagy akár kézzel írt formában is, utóbbinál kérjük, ügyeljenek az adatok olvashatóságára.)
Az űrlap kitöltése során a jelölő számára adott a lehetőség, hogy akár több részletben töltse ki a szükséges mezőket. Kattintson a „Mentés” gombra, ha átmenetileg be szeretné fejezni a kitöltést. Kattintás után e-mail-ben értesítést kap majd az előrehaladásról, továbbá egy linket, amire kattintva tudja folytatni, befejezni a jelölést. Amikor folytatni szeretné a kitöltést, kattintson az e-mailben található „Folytatás most” gombra. Ezt követően be kell jelentkezni az oldalon. Belépést követően újra kattintson a „Folytatás most” gombra, hogy pontosan onnan folytathassa a kitöltést, ahol korábban abbahagyta.
A jelölések a Nők Magyarországért Klub Egyesülethez érkeznek, ahol a jelöléseket bizalmas ügykezelés során rendszerezik. A jelölések rendszerezése, feldolgozása eredményeként elkészített dokumentum tartalmazza az összes tárgykörben díjazásra javasoltakat. A rendszerezést követően kategóriánként létrehozott Szakmai Testületek minden kategóriában előszűrést végeznek, amelynek alapján minden kategóriában kiválasztanak maximum 10 jelöltet. A Szakmai Testületek az eljárási rendjüket maguk állapítják meg. Az Egyesület Alapító Tagjai zárt ülésen, egyfordulós, a jelöltekről folytatott nyílt vitát követően, titkos szavazási rendszerben legkésőbb augusztus 15. napjáig a Szakmai Testületek által kiválasztott jelöltek közül minden egyes kategóriában kiválasztanak 3-3 személyt. Szavazategyenlőség esetén az Egyesület Elnökének a szavazata dönt.